KK Grain Mezőfalva SE

Nyilatkozatok


U19-es BAJNOKCSAPATUNK VAN!!!

(8.) Rögvest a mérkőzés után - amikor is biztossá vált hogy egy fordulóval a bajnokság zárása előtt aranyérmes lett a mezőfalvi alakulat a vármegyei II. osztályban - így nyilatkozott a sikeredző, SZABÓ ATTILA:

"Az aranyérem titka a munka. Ilyen egyszerű! Igaz, olyan minőségű játékosokkal dolgozhattunk, akikkel lehetett "sakkozni", akik jó értelembe vett konkurenciát jelentettek egymásra és ez jótékony hatással volt a csapatra. A keretünkben nem lehetett senkinek sem hátradőlnie. Erre volt jó példa az elmúlt hét, amikor a gólkirályjelöltünk is a cserepadon találta magát... Bárkit ki tudtam hagyni és bárki be tudott szállni az idény során, nem egy-két emberes volt az együttes. A tavaszra ráadásul kifejezetten jól összerázódtunk. És ez azért is volt szerencsés, mert több csapat megerősödött. Olyan mérkőzés is akadt, ahol az utolsó pillanatokban szereztük meg a győzelmet, tehát mentálisan is erősek voltak a fiúk. Ha az utolsó fordulóban nem történik valami nagy változás, akkor az aranyérem mellé mi adjuk a gólkirályt és remélhetőleg a második helyezettet is. Ugyanakkor Csicskovics Péter mellé kellett az a tizenöt másik fiatal is! Peti nagyon jól használta ki a helyzeteit, de mindenki más is fontos láncszeme volt ennek a gárdának, így tudtunk igazi csapatként működni. Szerintem három-négy embernek valós esélye van a felnőttcsapatba kerüléshez. A felnőttek edzőjével, Villám Balázzsal hetente egyeztetünk erről. Mindig négyéves ciklusokban gondolkodom - ezzel a csapattal is ennyit dolgoztunk együtt - és célom ennek a végén a csúcsra felérni. Ez most megtörtént! Gratulálok a srácoknak! A következő idényben új periódus indul, új alapokról elkezdjük az építkezést. Sok kiöregedőnk van, ugyanakkor számítok az U16-os csapatra is, ahonnan sok fellépőnk lesz."

GRATULÁLUNK!!!

⚽️ Medosz SE - bb.


(7.) Közeleg a tavaszi nyitány, ennek apropóján felnőttcsapatunk játékosedzője, VILLÁM BALÁZS így nyilatkozott: 

- Látszott kezdettől a srácokon, hogy nem tunyultak el a téli szünetben, ami több mint egy hónapos volt. Ki teremtornán vett rész, ki egyénileg mozgott folyamatosan, így aztán senki sem érkezett vissza rossz állapotban a felkészülésre. Nagyon jól segítette ezt a Téli Műfüves Bajnokság. Az eredményt tekintve itt hiányérzetem van, hiszen szerettünk volna sokkal jobban szerepelni, ám végül veretlenül ugyan, de csak az 5. hely jött össze. Ősszel amolyan "szürke lovak" voltunk a megyei I. osztályban. Azokon a mérkőzéseken, amiktől tartottunk, amiken nem mi voltunk az esélyesek, általában tudtunk meglepetésre pontot vagy pontokat szerezni, ám azokon a találkozókon, ahol papíron nekünk állt a zászló, ahol elvárható lett volna az eredményes szereplésünk, azokon rendre elbuktunk. Tehát vegyes érzelmekkel gondolok vissza az őszi idényre. Most nagyon örömteli tény, hogy Sági József és Balázs Sándor újra egészségesen a rendelkezésünkre áll. Tavasszal minimális elvárás a csapattal szemben, hogy legalább annyi pontot gyűjtsön, mint ősszel. Ugyanakkor maximalista vagyok, úgyhogy ennél azért jóval többet remélek. Hogyha az őszhöz hasonlóan újra hozzuk azokat az eredményeket a tabellán előttünk lévő csapatok ellen, de a mögöttünk lévőkkel szemben javulunk és be tudjuk húzni ellenük a meccseket, akkor ez összejöhet. 

⚽️ Medosz SE - bb.


(6.) Közeleg a tavaszi nyitány, ennek apropóján klubunk elnöke, TÖRÖK ZOLTÁN így nyilatkozott: 

- Összességében úgy gondolom, jónak mondható az őszi szereplésünk, a másodosztályból való feljutás után aláírtuk volna ezt a félidei állást. Sőt, ha a végén nem fogyunk el és nem szórjuk el a pontokat, még jobb helyzetben lehetnénk. Erős ez a mezőny, testközelből láttuk és tapasztaltuk, nagy öröm, hogy álljuk a sarat. Jól igazoltunk a nyáron, az új emberek abszolút erősítést jelentenek. Számottevő mozgás nem volt télen, egyedül Balogh Dániel távozott Előszállásra, ahonnan érkezett egyetlen új játékosunk, Mekota Bernát, továbbá az utánpótlásunkból Gertner Levente jött fel végleg a felnőtt keretbe. Komoly erősítés továbbá, hogy Balázs Sándor teljesen felépült hosszú és kellemetlen sérüléséből. Tavasszal szeretnék megcélozni a megyei I. osztályú bajnokság 8. helyét (jelenleg a 10. pozícióban állunk és 5 pontra vagyunk a célkitűzéstől - a szerk.). Felkészülésünk jól sikerült, bár a Téli Műfüves Bajnokságban szerettünk volna jobban szerepelni, sajnos ez nem jött össze. Ugyan egyszer sem győztek le minket, de csak egyszer tudtunk győzni, ez a dunaújvárosi régió 5. helyére volt elég... Egyébként nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk ezt a négy hétvégén át zajló tornát, hiszen egy méltányos nevezési díj fejében megkíméljük a pályánkat, valamint nem fő a fejünk sem, hogy kivel és mikor játszunk. Örvendetes hír még, hogy egyre több gyerek (szülővel) jön hozzánk azzal a kéréssel, hogy  futballozhatna-e nálunk, ami eddig azért nem volt jellemző.

⚽️ Medosz SE - bb.


(5.) Szeptember legelején elrajtol az U19-es és az U16-os bajnokság is. Ennek apropóján SZABÓ ATTILA, mindkét együttesünk vezetőedzője nyilatkozott.

- Attila, egyetértesz vele, hogy csalódást okozott U19-es együttesünk az elmúlt idényben?

- Teljes mértékben! Kimondom: hatalmas csalódást okozott az U19-es csapatunk. Egyszerűen zavar keletkezett a fejekben. Elhittük ugyanis, hogy tudunk futballozni. Rosszul álltunk a dolgokhoz, bejött a hiszti, sok volt a sértődés, nem volt meg az alázat, az akarat és a küzdeni tudás jó néhány emberben. Az biztos, hogy még egy ilyen félévet nem vagyok hajlandó végigcsinálni velük... Nem az nyerte meg a bajnokságot, aki a félidőben vezette a tabellát. Óriási körbeverések voltak, melyek akár kedvezhettek volna nekünk is. Két dologgal nem számoltam. Az egyik az volt, hogy a csapatom így lesüllyed fejben és mentálisan, a másik pedig, hogy nem számoltam a játékvezetők "áldásos" tevékenységével sem. Utólag visszagondolva, tévedéseikkel legalább hét pontot vettek el tőlünk tavasszal. Ez természetesen nem mentegetőzés, nem felmentése a csapatnak, de sajnos ezek tények. Tanulság számunkra ebből az lehet: úgy kell futballoznunk, hogy abba senki ne tudjon belenyúlni... Nem vagyok tehát elégedett, nagyfokú hiányérzetem van, nagyon hektikusan zártuk ezt a tavaszt. Hatodikak lettünk, de lehettünk volna másodikok is... Természetesen ebből a keserű tortából kiveszem a részem, hiszen én is hibáztam, mert nem tudtam megfelelően kezelni a csapaton belül létrejött mentális helyzetet. Mindent megteszünk azért, hogy az új idényben tanulva mindebből eredményesebb játékot játszunk. Maradunk a megyei másodosztályban, mert a megyei I-ben úgymond szűkebb az életkori meghatározás, tehát ott ezért több játékosunk kiszorulna a játéklehetőségből és elkallódna. Terveink szerint öten jönnek fel az U16-ból.

- Az U16-os együttesünk tavaszi szereplése mintha pontosan a fordítottja lett volna a nagyobbakénak.

- Igen. Egyértelműen. Óriásit javultak! Még akkor is határozottan állítom ezt, ha a tabellán elfoglalt helyezésben ez nem látszik meg. A játékuk minősége, az alázatuk, az akaratuk, a szorgalmuk példás volt. Tavasszal már csapatként működtek a pályán. Én nagyon sikeresnek ítélem meg azt, ahogy a tavaszt ők lebonyolították. Jóval erősebb élcsapatok ellen voltak abszolút partiban, olykor csak a szerencsén múlott, hogy nem okoztunk bombameglepetést. Úgy gondolom, erőn felül is teljesítettek a játékosaim. Ők az a társaság, akik vasárnaponként megjelentek tizenkilencen, és miután csak tizennyolc játékost lehet nevezni mérkőzésenként, mindig volt egy jelentkező, aki azt mondta: "jó, akkor én ezt most kihagyom"... Óriási létszámmal mentünk mindenhova és tavasszal már nem vallottunk szégyent sehol sem. Hoznak egymásnak szendvicset, üdítőt; egyik a másiknak kölcsönadja a cipőjét vagy sípcsontvédőjét, ha úgy adódik... Ez egy igazi csapat! Büszke vagyok rájuk! Többször megkaptuk idegenben, hogy ha nem tudnák, hogy kilencedikek vagyunk, akkor azt hinnék, hogy egy élcsapat jött Mezőfalváról. Ennél nagyobb dicséret aligha kell! Tudtuk jól, hogy a tavalyi ősz nagyon nehéz lesz pont azért, mert nem volt játékosainknak előéletük a labdarúgásban, lényegében nulla rutinnal és tapasztalattal kellett kiállnunk. Ezek a fiuk nagyon becsületesen végigdolgozták az egész őszt, függetlenül attól, hogy mennyire kaptak ki éppen a hétvégén. Itt voltak szinte teljes létszámban az edzéseken, ha fújt a szél, ha szakadt az eső, ha mínusz fokok repkedtek... Tavasszal ennek a befektetett munkának az eredménye volt látható a csapat játékán. És persze volt már tapasztalat és némi rutin is. Öten ugyan most felmennek az U19-be, de bízom benne, hogy játékminőségben így sem adjuk alább a tavaszi produkciónál. Itt ragadnám meg az alkalmat és szeretném nagyon megköszönni azoknak a szülőknek a segítségét - akár az U19-ben, akár az U16-ban - akik egész évben támogattak bennünket, segítettek minket, amivel csak tudtak. Szeretném továbbá megköszönni az egyesület vezetésének a mindennemű támogatását, Simon Zsoltnak pedig a márkás melegítőket és pólókat, melyeket büszkén hordanak a játékosaink, hiszen jól néznek ki bennük és mindenhol méltóan képviselhetik így az egyesületüket.

⚽️ Medosz SE - bb.


(4.) A 2023/2024-es szezon nyitánya előtt érkezik néhány közelmúltat idéző, illetve közeljövőbe tekintő nyilatkozat. Íme a 4. rész: a tavalyi, és sok-sok korábbi idény egyik alap-, és húzóembere, BALÁZS SÁNDOR következik:

- A megyei II. osztályú bajnoki cím megítélésed szerint minek volt köszönhető?

- Abból jött ki szerintem ez a siker, hogy összetartó a csapat. Igazából minden téren, nemcsak a pályán, hanem a magánéletben is sokat vagyunk együtt, amolyan baráti társaságként. Az edzőváltás sokat segített abban, hogy korábbiakhoz képest megváltozzanak a dolgok. Villám Balázs rutinos, sokat látott labdarúgó, magasabb szinteken is játszott. Az ő személye, jelenléte is kellett ahhoz, hogy elérjük ezt a sikert.

- A tavaszi idény a vártnál döcögősebben indult - volt olyan hét, hogy le is kerültünk az első helyről.

- Nagyon nehezen indult a szezon. Kellett egy-két pofon ahhoz, hogy összekapjuk magunkat. Végig a bajnoki címre hajtottunk, szerencsére végül magabiztosan elértük ezt. Mindenki mindig az elsőt akarja megverni, az őszi elsőségünkkel a legnagyobb célponttá váltunk, ezt a helyzetet is meg kellett szoknunk, idő kellett hozzá.

- Rutinos, megyei I-et is megjárt játékosként hogyan látod idén a csapat esélyeit?

- Úgy gondolom, hogy egy középmezőnyre jók vagyunk a csapat képességei alapján. És ha minden összejön, akár e felett is teljesíthetünk. Nyilvánvalóan nagyon sok mindenen múlik majd az, hogy hol is fogunk végezni. Nagyon bízom benne, hogy megálljuk majd a helyünket az I. osztályban is.  

⚽️ Medosz SE - bb.

(Fotó: mezohir.info.)


(3.) A 2023/2024-es szezon nyitánya előtt érkezik néhány közelmúltat idéző, illetve közeljövőbe tekintő nyilatkozat. Íme a 3. rész: a tavalyi idény legjobb mezőfalvi játékosa, TÖRÖK DÁVID következik:

- A tavalyi szezon legjobb mezőfalvi játékosa lettél, a kapus Kovács Ádámmal együtt. Milyen érzés?

- Az edzőnk döntött így, én nagyon örültem neki. Dolgoztam érte, úgy gondolom, nagyon sokat.

- Volt-e, és ha igen, mikor volt fordulópont az elmúlt szezonban?

Volt, egyértelműen Nagykarácsonyban. A nagykarácsonyi meccs szünetében kaptunk egy jó nagy fejmosást, az mindenkit helyre tett. Ott kaptunk igazán észbe, hogy mit is szeretne a csapat elérni a bajnokságban. Ott tudatosult mindenkiben, hogy komolyabban kell venni a dolgokat. Onnantól az edzéseken is még jobban odatettük magunkat és meg is látszott a csapat munkája a folytatásban.

- Ősztől (augusztustól) jön a megyei I. osztály...

- Más kávéházba ülünk be most, az biztos. Még több munkát kell beleraknunk, többet kell dolgoznunk, de ha így maradunk meg nagybetűs CSAPATKÉNT, akkor szerintem együtt sok mindenre képesek leszünk. 

- Esetedben a távozás gondolata felmerült-e?

- Nem, egyáltalán nem. 

⚽️ Medosz SE - bb.

(Fotó: mezohir.info.)   


(2.) A 2023/2024-es szezon nyitánya előtt érkezik néhány közelmúltat idéző, illetve közeljövőbe tekintő nyilatkozat. Íme az 2. rész: együttesünk házi gólkirálya, Ifj. SÁGI JÓZSEF következik:

- Minek tudható be a most már teljes szezonos házi gólkirályi címed?

- Ugyanannak, mint a téli gólkirályi is: a csapategységnek. Látszik, hogy nem kiemelkedően nagy különbséggel nyertem ezt meg, mindössze egy góllal rúgtam többet, mint a második. Egyértelműen csapatként játszottunk az elmúlt szezonban.

- Ugyanakkor nem indult gördülékenyen a tavaszi idény...

- Valóban nem, az itthoni Beloiannisz ellen elért döntetlenünkre nem lehetünk büszkék, valamint Baracson is csak nagy nehézségek árán sikerült pontot szereznünk. Le is kerültünk a tabella éléről... A fordulópont egyértelműen Nagykarácsonyban volt annak ellenére, hogy az első félidőben nagyon gyengén szerepeltünk. A szünetben sikerült az edzőnknek helyre rázni a fejeket, majd úgy mentünk ki a második játékrészre, hogy mindent beleadtunk és végül sikerült megfordítanunk 3:2-re a mérkőzést. Ez a győzelem kulcsfontosságú volt, visszakerültünk az első helyre és innentől sikerült hoznunk azt a formát, amire ott, a második félidőben képesek voltunk.

- Mi volt szerinted az idény eleji megtorpanás oka?

- Ez nem könnyű kérdés. Nyilván mindenki fente ránk a kését, mint őszi bajnokra, ez természetes. Az is benne volt, hogy tudat alatt talán elhittük, hogy listavezetőként ennél vagy annál a csapatnál jobbak vagyunk és nem adtunk bele annyit, nem volt kellő motivációnk. Aztán rá kellett jönnünk hamar, hogy nem elég csak felállni a pályára... Észbe kaptunk és tanultunk a hibáinkból.

- Mi várható meglátásod szerint egy osztállyal feljebb?

- Nagyon bízom benne, hogy egy jó futballt és remélhetőleg eredményes játékot játszó stabil középcsapat lehetünk az első idényünkben.

- Maradsz-e Mezőfalván? Nyilván igen gólérzékeny játékosként máshol is szívesen látnának.

- Amikor az edzőnk megkérdezte, hogy mik a terveim, azt válaszoltam, hogy ha számítanak rám Mezőfalván, akkor mindenképpen szeretnék maradni. Nagy örömömre azt mondta, hogy igen, számítanak rám (mosolyog).

⚽️ Medosz SE - bb.

(Fotó: mezohir.info.)


(1.) A 2023/2024-es szezon nyitánya előtt érkezik néhány közelmúltat idéző, illetve közeljövőbe tekintő nyilatkozat. Íme az 1. rész: klubunk elnöke, TÖRÖK ZOLTÁN következik:

- Mi volt az új elnök és a megyei II. osztályú bajnoki cím titka?

- Az elnöknek nincs titka, a bajnoki cím a csapat érdeme, a vezetőség a feltételeket teremtette meg. Talán látták és érezték a játékosok a biztosabb hátteret, ami jó hatással lehetett rájuk. Az új edzőt, Villám Balázst külön ki kell emelnem, mert ő nagyon fontos tényezője volt a sikeres szereplésünknek. Egy példát hadd említsek: előtte évekig gond volt az edzéslátogatottságokkal. Sokan nem jártak rendszeresen a srácok közül vélt vagy valós okok miatt, ám mióta Balázs átvette az edzői feladatokat, megszűntek a kifogások. Előfordult olyan tréning, hogy huszonketten(!) voltak edzésen és egy rendes nagypályás mérkőzést tudtak játszani... Ilyen sem nagyon volt még! Kimutatásokat vezetünk és látjuk: tizenöt fő alatt szinte nem is zajlott edzés. Mindezt mindenki munka mellett, illetve után vállalta és teljesítette. Megvolt a motiváció. Mindez nagyon sokat számított.

- Szintet lépünk, a megyei I. osztály nemcsak az ellenfelek terén, hanem anyagilag is jóval nagyobb kihívás lesz.

- Szintet lépünk, ez nem vitás. Ugyanakkor anyagilag ez nem lesz sokkal megterhelőbb, mint a másodosztály. Ahogy látjuk, a nagyobb távolságok miatt az utazási költségekkel nőnek majd a kiadásaink. Ugyanakkor nem titkoljuk: klubunk anyagi helyzete nem túl rózsás, de dolgozunk azon, hogy mindenre jusson és minden rendben legyen. Vezetőségünk megteszi a tőle telhetőt azért, hogy a feltételeket biztosítsa. Nem egyszerű feladat, nagyon nem az, de csináljuk. Minden támogatónknak köszönjük szépen a segítséget, így az Önkormányzatnak, a KK Grain Kft.-nek, a GWE Budafilternek, a Spar Marketnek is. Nem tervezünk egyébként nagy játékosmozgást, a feljutott bajnokcsapatunk gerincére építünk idén is. Célunk mindenképpen a helytállás. Az, hogy ne a mezőny hátát nézegessük, hanem minél jobb helyezést érjünk el. 

⚽️ Medosz SE - bb. 


(16) Villám Balázs, felnőttcsapatunk vezetőedzője tavaszi szezonnyitó nyilatkozata következik akkor, amikor együttesünk az 1. helyről folytatja: - Azzal kezdeném, hogy nagyon szeretünk a feleségemmel és három gyermekünkkel Mezőfalván élni, itt lakni. A helyi futballcsapat pedig annyira barátságos, be- és elfogadó közösség, hogy öröm és élmény a srácokkal együtt lenni. Ráadásul a civil munkámat és az itteni klubtevékenységemet olyan szinten össze tudtam egyeztetni, hogy ez jelenleg szétrobbanthatatlan egységet képez. Kezdetben bevallom, volt bennem szakmai szempontból némi félsz, mert nekem még nem volt felnőttcsapatom. Nagyon pozitív csalódásként éltem meg, hogy szinte rögtön egy hullámhosszra álltunk. A csapat pedig elfogadta és meg akarta valósítani azt a taktikát, amit én látni szeretnék a pályán. Megyei II. osztályban vagyunk még (mosolyog), nemcsak Fejér megyében, de sehol az országban komolyabban ezen a szinten nem foglalkoznak taktikával. Inkább a "rúgd előre, fuss utána" van, és majdcsak kijönnek az egyéni képességek. Mi foglalkoztunk és foglalkozunk is taktikai variációkkal, mert nem titkolt célunk az, hogy a mindenkori ellenfelünk viszonyuljon ehhez, alkalmazkodjon hozzánk. Ebben az esetben pedig máris előnyben vagyunk. Ilyen taktikai elem például a letámadás, amit szeretnénk ezután is alkalmazni. Nagyon kell mindehhez a koncentráció, az akarat, a hit, hogy azt valósítsák meg, amit kérek, és akkor ennek, mint látjuk, meglesz az eredménye. Játékosedzőként dolgozom, ami bebizonyosodott, hogy abszolút előny. Sokkal jobban látom belülről a dolgokat, mintha csak a partvonalon túl állnék. Jobban tudok irányítani, ha kell beavatkozni, a srácoknak is ez egy biztonságot, nyugalmat kölcsönöz. Ami nagyon fontos tényező: az önbizalom. Nagyon sokan önbizalomhiánnyal küzdöttek. Pedig meggyőződtem arról, tehát tudtam, hogy képesek a futballisták erre vagy arra, de amíg az adott játékosok ezt nem hiszik el, ebben nem bíznak, addig nagyon nehéz dolgunk van. Ezen a téren is sokat léptünk előre, ez is eddigi sikerünk egyik záloga volt. 

- Volt egy megtorpanásunk három győzelem után a 4. és 6. forduló között, melynek során két döntetlen mellett kikaptunk itthon Seregélyestől. Lehet, hogy az már a túltengő önbizalom miatt alakult ez így? 

- Nem tudom megmondani. Lehet, hogy igen, de mivel nem robotokról beszélünk, lehet, hogy nem. Egy biztos, nagyon jókor jött a seregélyesiek pofonja. Jó időben kaptuk meg, ébresztőleg hatott és megfelelően viszonyultunk is hozzá. Egyébként az egész tavaszi szezon alatt összességében kiegyensúlyozottak voltunk. Itt van például góljaink eloszlása. Nincs nálunk egy gólvágó, aki ha jó napja van, megnyeri a meccset, de ha rossz formát fog ki vagy megsérül, akkor máris elvesznek a pontok. Nálunk nagyon szépen eloszlanak a gólok csapaton belül, ami azt mutatja, hogy sokakra lehet számítani gólszerzőként is, és ez megint komoly előnyünkre válik. Itt is az önbizalom kulcsfontosságú: elhiszik-e a játékosok, hogy képesek gólt rúgni. Ha igen, akkor ezek jönni fognak. Tavasszal is. És ha ez így lesz, akkor bármi elképzelhető (mosolyog).

⚽️ Medosz SE - bb. 

(Fotó: mezohir.info.)


(15) Szabó Attila, az U-19-es (és U-16-os) csapatunk vezetőedzője tavaszi szezonnyitó nyilatkozata következik akkor, amikor együttesünk a 4. helyről folytatja: - Az U19-nél kicsit más a helyzet. Itt számunkra adott a Sors egy nagy lehetőséget, amit aztán vissza is vett. Ugyanis nagyon közel álltunk ahhoz, hogy első helyről várjuk a tavaszt, ami aztán Nagyvenyimen elszállt. Viszont az éllovas szerep, pláne ebben a korosztályban csalóka is lehet, mert ha első vagy féltávnál, könnyen elhiszed, hogy tudsz futballozni. Tavasszal ráadásul mindenki téged akar megverni, mindenki téged akar letaszítani a trónról. Ha balszerencsés módon bukod el az elsőséget, az egy jó sportemberből dacot vált ki, ami nekünk jól jöhet. Úgy érzem, a játékosok is látják már, hogy miért csúsztunk el és tudják, hogy most még nem érdemeltük meg az első helyet. Mentálisan fel kell nőniük a feladathoz. Azt is hozzá kell tennem, hogy ez egy igen erős bajnokság! Az a tény is erről árulkodik, hogy az első helyezett 21 pontos, de már utána rögtön következik három 19 pontos csapat. Elég tömör mezőnyről van szó, ahol senkinek sincs könnyű dolga. Az itteni játékosoknak is nagyon köszönöm ezt a teljesítményt, mert nagyon jó meccseket játszottak, három héten át a tabellát is vezettük! Utolsó mérkőzésünk Venyimen, az 5:0-ás fiaskó csúnya volt, ott bizony megremegtek a lábak, ennyivel nem jobb a hazai csapat. Ezen a találkozón nekünk semmi sem jött be, nekik meg minden. Van ilyen, nem is dorgáltam meg őket. Nekem az igazán fájó pont a második fordulóban elszenvedett 1:0-ás előszállási vereség volt. Flegmák és lélektelenek voltunk. Ott ha az a három pont megvan, akkor már az utolsó fordulóban tét nélkül megyünk a szomszéd községbe. Ezen már túl vagyunk, a bajnokság végső győztesét júniusban fogják kihirdetni.

A kulisszák mögé is bepillantva...

- Az elején megpróbáltam az U19-es játékosaimat felnőttként kezelni. Nem szabad! Egyelőre ők még nem felnőttek. A bajnokság elején ezt beláttuk, módosítottunk és e szerint mentünk tovább. Jó döntés volt. Az sem hallgatható el, hogy egy-két embertől meg is váltunk menet közben. Aki belülről bomlasztja a rendet, az nem sokáig lesz nálunk. Rólam tudni kell, hogy egy szókimondó ember vagyok. Ha kell, simogatok, ha kell, akkor odacsapok. Egyet nem tűrök: ha megpróbálják szétverni azt, amit közösen építünk. Ahhoz pedig, hogy jól játszunk és eredményesek legyünk, csapatként kell funkcionálnunk. Van egy belső házirendünk, aminek én is alávetem magam. Ezt mindenkinek be kell tartania, mert rend és fegyelem nélkül nem működik semmi sem az életben! Egyébként érdekesség kedvéért elmondható, hogy télen 3-4 ember jelentkezett nálunk, hogy szeretnének itt futballozni. Ha kicsit visszanézünk a múltba, két és fél évvel ezelőtt ez a csapat nem létezett! Innen-onnan, utcáról, környékbeli falvakból lasszóztuk őket, máshol megkeseredett és futballt abbahagyó gyerekeket szedtünk össze, hogy meglegyünk. Jelenleg pedig küzdünk a bajnoki címért. Szeretnénk ezt a pozitív folyamatot tavasszal tovább vinni.  

 ⚽️ Medosz SE - bb.


HÉTVÉGÉN indul a bajnokság!!! 

(14) Szabó Attila, az U-16-os (és U-19-es) csapatunk vezetőedzője tavaszi szezonnyitó nyilatkozata következik akkor, amikor együttesünk a 9. helyről folytatja: - Az U16 egy teljesen újonnan összerakott csapatként kezdte, ráadásul a játékosok többsége nyáron került be a bajnokságba. Abszolút kezdők voltak, de nagyon szorgalmasak és nagy alázattal tették a dolgukat. Rettentő nehéz úgy elkezdeni egy szezont, hogy az utcáról bejövök 12-13 évesen és bekerülök egy bajnokságba. A többségnek sajnos nincsenek meg a korosztályos élményei, kimaradtak az U7-es, az U9-es, az U11-es mérkőzései. Ezért aztán a rutin nagyon hiányzott. Az akarat, a szív, a küzdenitudás ellenben megvolt! Ha rutinosabbak vagyunk, legalább 9 ponttal többünk lehetne és ott lennénk az ötödik-hatodik helyen. A elején nagyon nehéz volt, döcögött a szekér, a végére aztán kiegyenesedtek, megjött a rutin és a győzelmek is. A játékosok motiváltak voltak végig és nagyon megérdemelték, hogy két győzelmet sikerült behúzniuk. Bízom benne, hogy most tavasszal jobb lesz, mert ők azok a gyerekek, akik mindegy, hogy mit játszanak vasárnap, kedden és pénteken szinte száz százalékban ott vannak az edzésen. Csak gratulálni tudok nekik és büszke vagyok rájuk, hogy ilyen csapatom van.

 ⚽️ Medosz SE - bb.


(13) Csapatunkban féltávnál Ifj. Sági József szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 9 találatot. Sőt, a Téli Műfüves Bajnokság eddigi két mérkőzésén is eredményes volt. 

- Házi gólkirály vagy, milyen érzés?

- Megmondom őszintén, számomra ez nem jelent különösebben fontos dolgot. Számomra a csapategység az első. Persze örülök annak, hogy vezetem a házi góllövőlistát, de ez engem nem tesz nagyobbá. A szezon előtt már úgy gondoltam, hogy egy kimondottan befejező csatár hiányzik közülünk. Én sem vagyok az, nem tartom magam annak, nem is játszottam még soha ilyen pozícióban. Vezetőedzőnk bízott meg azzal, hogy játsszak ősszel ebben a szerepkörben. Elvállaltam, mert a csapatot néztem és próbáltam élni minden lehetőséggel. Így sikerült.

- A jó szereplés titka mi volt?

- Nagyon fontos az, hogy hányan járunk edzésre. Idén tizenketten-tizenöten is részt veszünk egy-egy foglalkozáson. Ha nem járunk edzésekre vagy ha kevesen vesszük ezt komolyan, akkor nincs eredmény. Ellenkező esetben van. Jelenleg adott a csapategység, megvan a motiváltság, nincsenek klikkek, nincs széthúzás. Ezek alapján értük el ősszel ezt a jó eredményt.

- Mi várható tavasszal?

A bajnokságban négy-öt olyan csapat van, ahol pályázhatnak jó eredményre, akár a bajnoki elsőségre is. Szerencsére ezek között vagyunk mi is. Ha ugyanez a csapategység és morál megmarad, akkor mi a legfelső pozícióra jogosan tartunk igényt. Most egy nagyon jó közösség jött össze Mezőfalván és mindenkinél az a cél, hogy minél feljebb jussunk. Hiába van egy csapatban négy-öt húzó játékos, hogyha nincs meg a csapategység. Nálunk ez most adott: sokat vagyunk együtt az edzéseken és a pályán kívül is. Ez mindenképpen előre visz minket.

⚽️ Medosz SE - bb

(Fotó: mezohir.info.)


(12) Török Dávid csapatunk egyik motorja a középpályán. Ráadásul nem mellékesen ősszel 5 góllal is segítette együttesünket. Ő következik most. 

- Mi a titka a jó szereplésnek, az őszi bajnoki címnek?

- Én annak a híve vagyok, hogy járjunk edzésekre. Meglesz az eredménye annak, ha minél többen vagyunk és minél jobb edzésmunkát végzünk. Akkor tudunk ott lenni az elején. Ezt ősszel bebizonyítottuk. A csapategység pedig nagyon egyben van. Tudjuk húzni egymást előre, mikor ki. Hiszen nem függünk egy vagy két ember formájától. Ha egyikünknek éppen nem megy, lesz más, aki a helyére áll. A tavalyi idényhez képest jobb a csapaton belüli hangulat. Ez mindenképpen elsődleges szempont. Aztán idén nagyobb hangsúlyt fektetünk a taktikára. Az új edző személye is sokat lendített rajtunk. Nagyon sok pluszt ad, hogy ő játékosedzőként a pályán belülről is tud irányítani minket. Ez nagyobb erőt ad nekünk.

- Hogy érzed magad ebben a csapatban?

- Nagyon jól érzem magam. Azt is nagyon fontos hangulatjavítónak tartom, hogy nincsenek egyénieskedések. Nincs az, hogy X vagy Y akar sok gólt lőni, és őt kell kiszolgálni. Úgy látom, hogy valamennyiünknek a csapat érdeke az első. Teljesen mindegy, hogy ki lesz a házi gólkirály.

- Milyen ez mostani bajnokság?

- Ez egy jó bajnokság. Viszont csak két-három csapat érhet oda a végére, természetesen velünk együtt. Kisláng és Nagykarácsony a két fő riválisunk.

- Térjünk ki az egyetlen őszi vereségünkre. Seregélyestől kaptunk ki 1:0-ra, ráadásul itthon. Többen arra gyanakodtak, hogy nagy volt ott a mellényünk.

- Én nem mondanám, hogy nagy volt a mellényünk. Igazából most sem tudom az okát ennek a vereségnek. Ugyanúgy álltunk neki ennek a mérkőzésnek is, mint az összes többinek. Nagyon nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna, nem játszottunk jól. Egyszerűen nem tudtuk hozni azt, amit tudunk. Viszont utólag azt elmondhatjuk, hogy jókor jött a pofon, mert utána jóval összeszedettebben futballoztunk.

- Mit tippelsz a nyárra?

- Nagyon remélem, hogy meglesz a bajnokság. Sokan azt mondják, hogy aki ősszel a tabella élén telel, az nem lesz bajnok. Bízom benne, hogy az ilyen hangokra most rá fogunk cáfolni.  

⚽️ Medosz SE - bb

(Fotó: mezohir.info.)


(11) Németh László nyáron tért vissza Mezőfalvára. A gólerős középpályás a megyei I. osztályban szereplő Tordas együttesétől érkezett. Az őszi szezonban 8 gólt szerzett. 

- Nagyon jól érzem magam Mezőfalván. Itt van a családom, az összes barátom. A csapaton belül nagyon jó a hangulat, szeretek edzésekre járni és élvezem a mérkőzéseket.

- Nem volt visszalépés egy megyei I-es csapatból egy megyei II-esbe igazolnod?

- Persze, ezt lehet visszalépésnek is mondani, de összességében én nem érzem annak! Jobb hazai környezetben játszani, és számomra sokkal jobb érzés most a bajnoki címért küzdeni, mint a megyei I. osztályban egy középcsapathoz tartozni, ahol igazából nincs felfelé út. Itt célokért megyünk és csapatszinten is lehet fejlődni.

- A házi góllövőlista második helyén állsz, ám több olyan játékos is van a csapatban, akik nem sokkal maradtak el tőled és a házi gólkirálytól. Ez azért nagyszerű dolog.

- Azt érzem, hogy a csapatunk nagyon jól összeállt. Nincsenek széthúzások! Nincs az, hogy egyes játékosokat csak az motivál, hogy "én akarok gólt rúgni!". Sokszor jobban szoktam örülni akkor, ha egy csapattársam az én passzomból rúg gólt, mint mikor én találok a kapuba. Ez az általános mentalitás is az egyik kulcsa annak, hogy most ilyen jól szerepeltünk és az élen állunk féltávnál. Nagyon bízom benne, hogy ez a csapat egyben marad és tavasszal mégjobb eredményt tudunk elérni...

- Mégjobbat?

- Igen, mégjobbat (mosolyog).

- Az őszi idényben szerepeltél felnőttcsapatunk mellett az U19-es gárdánkban is.

- Valóban, amikor nincs felnőtt meccsünk és megkérnek, hogy menjek, akkor nagyon szívesen játszom az ifiben is. Próbálom ott segíteni a fiatalabbakat, példát mutatni nekik azzal, hogy kemény munkával feljebb lehet lépni. A jövőben is ha szükség lesz rám, örömmel megyek.

⚽️ Medosz SE - bb

(Fotó: mezohir.info.)


(10) Ifjabb Sági József, Sági József és Sági Roland - egy családod képviselnek együttesünkben! Erről írt a Dunaújvárosi Hírlap és a duol.hu (képre kattintva olvasható a cikk, fotó - Horváth László):


(9) Október 13-án zajlott le az a közgyűlésünk, ahol megújult klubunk elnöksége. Az élre új elnök, Török Zoltán állt. Vele készült ez a rövid interjú:

- Zoli, miért vállaltad el a Medosz SE elnöki tisztségét? 

- A helyzet úgy alakult, hogy el kellett vállalnom. Persze senki sem kényszerített erre a lépésre, mégis úgy éreztem, hogy a felkérésre nem mondhatok nemet. Az egész tagság bizalmat szavazott nekem, amit ezúton is köszönök! 

- Eddig elnökségi tag voltál, most már elnök vagy. A szemléletmódod változik valamiben?

- Nem. Elnökségi tagként is azt vallottam, hogy csakis addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér, egy centiméterre sem tovább. Ezután sem lesz ez másként.

- Mik a terveid, az elképzeléseid? 

- Nehéz ezekről érdemben nyilatkoznom akkor, amikor ilyen gazdasági helyzet vesz minket körül. Ám az egyértelmű célom, és nemcsak nekem, de az elnökség tagjainak is, hogy tisztába tegyük a Medosz SE dolgait, hogy megőrizzük a labdarúgást Mezőfalván, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessünk az utánpótlásunkra és minél több helyi gyermek és felnőtt kötődjön játékosként vagy szurkolóként az egyesületünkhöz. Szeretnénk elérni azt is, hogy minden második vasárnap délután kellemes szórakozást nyújtsunk a labdarúgás kedvelőinek Mezőfalván, hogy mérkőzéseink fix programot jelentsenek minél több embernek. 

- Új elnök mellé új elnökség is dukál?

- Nem feltétlenül, hiszen a két alelnök Deák Károly és Zsákovics István, valamint Horváth Béla már eddig is velünk volt. Vadonatúj tagunk Képli László, névadó szponzorunk a KK GRAIN Kft. ügyvezető igazgatója, akinek köszönjük ezt a szerepvállalását is. Fontosnak tartom megemlíteni a Felügyelőbizottságunkat, melyre komoly kontrollfeladat hárul, ennek az elnöke is új ember lett: Simon Zsolt, a SIZSÓ-BAU Kft. ügyvezető igazgatója. Az ő munkáját Papp Gyöngyi és Schelbauer István segíti. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a távozó elnökségi tagokról is beszéljek. Mindhármuknak sokat köszönhet a klubunk. Cseke Ottó tizennyolc évig volt elnök, elvitathatatlanul nagy érdeme van abban, hogy a Medosz SE még talpon van. Ahogy neki, úgy Hatvani Norbertnek és Udvardi Tibornak is nagyon szépen köszönjük a munkáját és az erőfeszítéseit. 

⚽️ Medosz SE - bb


(8) Villám Balázs, együttesünk játékosedzője idény eleji nyilatkozata következik: 

- Igazság szerint ha nyári felkészülésünk kapcsán nem az eredményeket nézzük, ugye egy győzelem mellett három vereséget szenvedtünk, akkor egyértelműen kijelenthetem, hogy jól sikerült a nyári felkészülésünk. Hiszen láttam a csapaton az akarást, azt próbálták a játékosok visszaadni, amit kértem tőlük. Az edzéslátogatottság nagyon szépen alakult, hiszen 13-17 fő mindig megjelent a foglalkozásokon. Bízom benne, hogy ez így marad, sőt még javul is! Egyáltalán nem bántam meg, hogy igent mondtam a vezetőség felkérésére. Jól érzem magam itt! Egyre inkább kezdem megszokni a csapatot, szerintem a játékosok is egyre jobban megismernek engem. Nem vagyok egy szigorú ember, próbálom lazábban kezelni a dolgokat, persze csak azokat, amiket lehet. Játékosként pedig ott fogom segíteni az együttest, ahol szükség van rám. Ha úgy ítélem meg, hogy az adott gárdánk maximálisan helyt tud állni, akkor én kívülről igyekszem segítséget adni, de ha szükséges, akkor beszállok és játszom ott, ahol éppen kell. Túl vagyunk két sikeres Fejér Megyei kupamérkőzésen és egy győztes bajnokin. Az eredményeink maximálisan megmutatják azt, amire a csapat képes. És én egyébként úgy látom, hogy sokkal többre is képes lehet ez a keret. Ugyanakkor bevallom, számomra még teljesen ismeretlen a megyei II. osztályú mezőny, a csapatok, a játékosok, így természetesen mindent megteszek, hogy ez változzon. Elmondtam a vezetőségnek és a csapatnak is, hogy mi nem fogunk másokkal foglalkozni, mi csak magunkkal foglalkozunk. Felépítünk egy játékot és ezt a módszert, ezt a taktikát próbáljuk majd végigvinni a szezon során. Lesznek ebben persze improvizatív dolgok is, de egy jól begyakorolt sémát szeretnénk felmutatni a bajnokságban. 

⚽️ Medosz SE - bb

(Fotó: mezohir.info.)


(7) Gazdasági vezetőnk, Zsákovics István értékelte az első Családi Sportnapunkat

- Kedves Mezőfalviak, labdarúgást szerető Sportbarátaink! Nagy örömömre szolgál, hogy egy sikeres rendezvényről számolhatók be Önöknek, mely az elmúlt hétvégén került megrendezésre a KK GRAIN MEZŐFALVA SE elnökségének szervezéseben. Az 1. Családi Sportnapot hagyomány teremtő szándékkal álmodtuk meg, melyet az elkövetkezendő években az augusztus 20-i ünnepségek keretein belül szeretnék megvalósítani. Köszönettel tartozunk a sikeres rendezésben való közreműködésért a nap fő támogatójának, Simon Zsoltnak, a SI-ZSO Bau Kft. tulajdonosának, Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának, Szabó Attila utánpótlás edzőnek, aki az esemény ötletgazdája és egyik főszervezője volt. Külön öröm volt látni Képli Lászlót egyesületünk névadó szponzorának, a KK GRAIN KFT. tulajdonosának aktív részvételét, aki nem volt rest beszállni a gyerekek közé játszani. Nem lehetünk eléggé hálásak Kovács Pálnak, aki ismét tanúbizonyságot tett kiváló főzőtudományáról, aki ezúttal egy remek babgulyást készített a népes résztvevők számára. A vasárnap délután 13 órakkor kezdődő rendezvényen közel 50 gyermek és legalább ugyanennyi játékos kedvű felnőtt tette tiszteletét. Sok izgalmas játékos vetélkedőn és apa - fia, valamint anya - lánya focimeccseken vehettek részt egyesületünk utánpótlás korú játékosai. Látva a sokaságot és az önfeledten szórakozó gyerekeket, valamit azok szüleit, nyugodt szívvel dölhettünk hátra, mert megérte megrendezni az első Családi Sportnapot. Felnőtt futballcsapatunk Előszállás ellen aratott 4-2 győzelme koronázta meg ezt a remek délutánt. Jó volt látni a rengeteg nézőt, akik ismét élettel töltötték meg spotpályánkat. Köszönettel tartozunk a Polgárőr Egyesületnek, akikkel szeretnénk újból egy remek kapcsolatot kiépíteni és Horváth Bélának a mérkőzés biztosításáért A mérkőzés után került sor a már korábban említett kiváló étel elfogyasztására. A vacsorára meghívást kapott Előszállás focicsapata is, valamint minden olyan személy, aki tagja vagy támogatója valamilyen módon az egyesületünknek. Azon szurkolóinkat is szívesen láttuk asztalainknál, akik egyszerűen csak megéheztek és kedvet kaptak egy közös vacsora elfogyasztására. Nagyon sok biztató szót és elégedett véleményt kaptunk vissza azoktól, akik részt vettek ezen a remek eseményen. Mi pedig ezúttal szeretnénk megköszöni mindenkinek, aki tiszteletét tette a Családi Napon vagy csak a mérkőzésre látogatott ki és emelte jelenlétével rendezvényeink színvonalát. Maradunk tisztelettel az egyesület elnökségének nevében: Zsákovics István.

⚽️ Medosz SE - bb

(Képek: Zsákovics István.) 


(6) Újabb új edző személye vált ismertté egyesületünkben! Az U7-es, az U9-es és az U11-es csapataink vezetőedzője: Takács Marcell. Segítője pedig id. Sági József lesz.

Következzék most az első nyilatkozat Takács Marcelltől: - Óriási feladatnak tartom a legkisebb utánpótlás-játékosok felkészítését. Ez egy nagyon felelősségteljes kihívás főleg, hogy még én is csak tanulócipőben járok az edzősködés terén. Igyekeztem jól átgondolni, hogy elvállaljam-e a feladatot, de szerencsére olyan sok segítséget kapok, hogy így ezerszer könnyebben vágok bele én is a munkába. Sokat kell még tanulnom, de remélem ettől még szeretnek majd hozzám járni a gyerekek. Az első szülői értekezletünket július 29-én tartjuk, az első edzésünk pedig augusztus 3-án lesz.

Takács Marcellt egyébként ificsapatunkban is láthatjuk majd - a pályán, játékosként.

Sok sikert kívánunk!

⚽️ Medosz SE - bb

(Fotó: mezohir.info.)


(5) Új név jelent meg fejléceinkben honlapunkon! Az örömteli okokról klubelnökünk, Cseke Ottó nyilatkozott: 

- Megkerestünk néhány céget azzal a szándékkal, hogy legyen szponzora csapatunknak. Az egyik cég jelezte érdeklődését és közölte, hogy szívesen támogatna bennünket. Sőt névadó szponzorként is hajlandó lenne együttműködni velünk, ez a verzió pedig még nagyobb támogatással járna együtt. Így a tárgyalásokat követően szóban már megállapodtunk és a jövő héten, egyelőre egy évre, megkötjük a névadói szerződést a KK Grain Kft.-vel. Miután a Megyei Labdarúgó Szövetség is áldását adta a névváltoztatási kérelmünkre, innentől a hivatalos elnevezésünk: KK GRAIN MEZŐFALVA SE lesz.

### Természetesen nem hagyjuk feledni a Medosz SE elnevezést sem. Így az írásaink után továbbra is ez lesz olvasható: Medosz SE - bb. Honlapunk linkjében sem lesz változás.

⚽️ Medosz SE - bb


(4) Az új vezetőedző, Villám Balázs nyilatkozata következik: 

- Nagyon sok helyen megfordultam, mint játékos, aztán tevékenykedtem utánpótlásedzőként Gyirmóton és Dunaújvárosban is. Felnőttekkel még nem dolgoztam. Futballista pályafutásom csúcsa volt az az időszak, amikor Marco Rossival, a magyar válogatott jelenlegi mesterével dolgozhattam a Honvédban. Rossi már akkor is zseniális edző volt. Igen jó csapatot, végül bajnokcsapatot hozott össze Kispesten. Nyár elején érkezett a felkérés a Mezőfalva részéről és úgy éreztem, hogy ez egy olyan kihívás, amit nem szabad visszautasítanom. Tervekkel és célokkal érkeztem Mezőfalvára. Egyik célom, hogy szeretném az utánpótlás játékosokat olyan szintre hozni, hogy amikor mérkőzésre kerül sor, tudjak hozzájuk nyúlni. Szeretném őket beépíteni a felnőttek közé. Ha nem is most azonnal, de fél- vagy egy év múlva. Biztos vagyok abban, hogy vannak itt olyan tehetséges és akaratban erős fiatalok, akik a megyei II. osztályban el tudnának játszani a felnőtt csapatban. Nehéz és felelőtlen kijelentés volna bármit is mondani vagy ígérni a helyezést illetően, hiszen még alakulóban van a keretünk, nekem is meg kell ismernem a játékosaimat. Annyit azonban már most mondhatok, hogy mindenképpen célul tűzöm ki: a hazai mérkőzéseinken annyira domináljunk, hogy ide az ellenfelek "remegő" lábakkal érkezzenek. Az edzősködés mellett játszani is fogok. Azt még pontosítani kell, hogy milyen pozícióban. Fontos, hogy minél többen tudjanak pályára lépni, ahol azonban hiányposzt alakul majd ki, oda be tudok állni. Karrierem során ugyanis szinte minden poszton játszottam, talán kapus nem voltam még, lényegében nincs olyan pozíció, amit ne játszanék szívesen. Először azonban a játékosaimé a főszerep, ám ha úgy alakulnak a dolgok, igyekszem segíteni a csapatot ott, ahol kell. Az elmúlt év szeptembere óta vagyok mezőfalvi lakos. Feleségemmel és három kislányommal költöztünk ide. Feleségem szülei is Mezőfalván laknak, de ők is Dunaújvárosból érkeztek. Én nagyon szeretek itt lenni, szeretem a házunkat, a falut, imádok kint tevékenykedni. Így hát nem is kellett sok gondolkodási idő ahhoz, hogy a futballcsapat felkérésére igent mondjak.

### Villám Balázs Kalocsán született 1989-ben. Játszott Kalocsán, a Vasasban, Baján, Dunaújvárosban, Szolnokon, Zalaegerszegen, a Budapest Honvédban, Gyirmóton, Iváncsán, aztán újra Kalocsán majd Dunaújvárosban. A Honvédban 2017-ben magyar bajnok lett!

A képen még dunaújvárosi játékosként láthatjuk új edzőnket (fotó: dpase.hu), akinek sok sikert kívánunk Mezőfalván!

⚽️ Medosz SE - bb


(3) Szabó Attila, az U19-es és U16-os labdarúgócsapataink vezetőedzőjének szezon előtti nyilatkozata következik: 

- Mindenképpen jónak minősítem a mögöttünk hagyott idényt. Az őszi szezonban lényegében az eredeti U16-ot emeltük be az U19-es bajnokságba. Itt tehát nagyon fiatal csapattal indultunk el, bizony ki is jöttek a hibák és a buktatók akkor, amikor a nálunk öt-hat évvel idősebbek ellen játszottunk. A télen a csapat változáson ment át: volt egy-két megosztó személy, akik inkább a hisztit meg az akaratgyengeséget választották és nem volt meg bennük a futball iránti alázat. Tőlük megváltunk, hoztunk azonban két új játékost - egyet a védelembe, egyet a csatársorba -, velük nagyon sokat erősödtünk. Csakhogy a különbséget érzékeltessük: az ősszel nyolc pontot szereztünk a tavasszal tizennyolcat... Tavasszal három vereségünk mellett hat győzelmet jegyeztünk, méghozzá nem is akármilyeneket. Ilyen volt például az utolsó forduló, amikor Seregélyesen játszottunk. A hazaiak a harmadik helyért mentek, mégis 5:1-es győzelemmel jöttünk haza. Itt a fiuk nagyon nagyot futballoztak! Amellett hogy vannak kifejezetten ügyes és tehetséges játékosaink, mindenképpen kiemelném a csapategységet. Ezek a gyerekek tudnak egymásért küzdeni! Bizony kis szerencsével elérhettük volna a harmadik helyet is. A döntő pillanatokban azonban megremegtek a lábak. A dobogós csapatoktól ugyanis rendre vereséget szenvedtünk. Nagykarácsonyt le tudtuk ugyan egyszer győzni, de ki is kaptunk tőlük, míg a baracsiakkal és a nagyvenyimiekkel szemben egyaránt kétszer kapituláltunk. Úgyhogy nüanszokon múlott, de ezt jelenti a rutin hiánya, amit meg kell szereznünk. Összességében azt gondolom megsüvegelendő, hogy az első évben odaértünk az ötödik helyre. Még egyszer hangsúlyozom: ellenfeleink nagy részénél öt-hat évvel idősebb játékosok szerepeltek, ami igencsak biztató a jövőre nézve! Az U16-osoknal hiányérzetem van. Ugyanígy ötödikek lettünk a bajnokságban. Sajnos volt három-négy olyan gyerekem, akik nem azt nyújtották, amit tudnak. Ha volt kedvük, nagyon jó meccseket játszottak, ha nem volt meg a kedv, akkor nagyon lyukasak voltunk. Az U16-ról tudni kell, hogy minden évben kiöregszik egy korosztály, tehát ott gyakorlatilag folyamatos építkezés van. Az is szerencsétlen helyzet volt, hogy az átigazolási időszak vége előtt egy héttel többen távoztak. Azt gondolom, ha ők itt maradnak, akkor mi a dobogón állunk a bajnokság végén. Nagyon sajnáltam őket! A télen egyikük visszajött és tavasszal 15 gólt rúgott... Ő lepukkant állapotban tért vissza, ám sikerült jól felépítenünk a játékát. Összességében velük is elégedett vagyok. Amiből fakad a hiányérzetem az az, hogy ők ennél az ötödik helynél többet tudnak. Folytatom a munkát Mezőfalván a következő idényben is. Nem szoktam feladni semmit! Mert aki feladja, az sohasem lesz győztes! A győztesek pedig soha nem adják fel! Szeretnék mindkét csapattal odaérni a dobogóra. Nagyon bízom benne, hogy átmegy nekik az a fanatizmus, amit magamban érzek. Kis szerencsével és kis rutinnal éremesélyesek lehetünk. Ha egybe tudjuk tartani ezeket a gyerekeket, és hozzájuk igazolunk egy-két olyan srácot, akik kötődnek ide vagy szeretnének itt futballozni, akkor a dobogó egyik foka mindenképpen megcélozható mind a két korosztályban. Külön ki szeretném emelni, hogy az U19-es együttesünk Fair-Play díjas-, tehát a bajnokságában a legsportszerűbb csapat lett! Ez azt öleli fel, hogy a legkevesebb sárga és piros lapja nekünk volt. Nagyon büszke vagyok rájuk és arra, hogy egy fegyelmezett, alázatos és akaratos csapatom van. Amikor te vagy a legfiatalabb csapat egy bajnokságban és mégis te hozod el a sportszerűségi díjat, ráadásul odaérsz a tíz csapatból az ötödik helyre, akkor azért dicsérjük meg ezeket a gyerekeket. Hiszen van miért!

⚽️ Medosz SE - bb


(2) Egykori labdarúgónk, szakosztályvezetőnk és elnökségi tagunk, Sümegi István nyilatkozatát olvashatják a képre kattintva a duol.hu-n. Fotó: duol.hu.


(1) A régi-új elnök, Cseke Ottó nyilatkozata következik:

- Először is a most befejeződő bajnokságról. Negyedik helyen végzett felnőttcsapatunk. A télen nagy reményekkel álltunk neki a tavaszi fordulóknak. Viszonylag jó kezdés után azonban hullámvölgybe kerültünk, zsinórban négy vereséget szenvedtünk, ami meghiúsította a megyei I-be kerülésünket. Persze ez lehet, hogy nem is baj, hiszen valóban nem álltunk még úgy össze, hogy nagyobb álmokat kergethessünk. Egyelőre az a realitás, hogy maradunk a megyei másodosztályban és megpróbáljuk egy vadonatúj vezetéssel, új és tenni akaró emberek bevonásával, valamint egy még motiváltabb csapattal megcélozni az első osztályt. Május 23-án ugyanis megalakult az új elnökség, melybe Zsákovics István, Hatvani Norbert, Horváth Béla, Deák Károly, Udvardi Tibor és Török Zoltán került be. A tagság újabb öt évre nekem szavazott bizalmat, amit nagyon szépen köszönök! Ezt igyekszem meghálálni. Közös célunk méltón képviselni nemcsak a sportegyesületet, de a falut is. Számítunk községünk vezetésére, de mindazon lakók figyelmére, segítségére és támogatására is, akiknek örömet okoz a futball, akiknek szerelme a foci. Örömteli tény, hogy tagságunk tízről harminc főre nőt, sportolóinkkal együtt ötven főt számlálunk az új felállásban. Csatlakozni folyamatosan lehet, bármikor nagy örömmel várjuk a jelentkezéseket. Szeretném ezúton is megköszönni Móricz Mercédesznek a többéves internetes segítségét, hiszen az általa létrehozott és működtetett Mezőfalvi Medosz SE facebook-oldal hírt adott csapataink mérkőzéseiről, általa tudtuk gyorsan tájékoztatni az érdeklődőket eredményeinkről. Köszönettel tartozunk Horváth Lászlónak is, aki a mezohir.info-n, a Dunaújvárosi Hírlapban és Az én falum Mezőfalva című újságban képviselt bennünket és segítette megjelenésünket. Rá is számítanánk a jövőben! Fő célunk az anyagi stabilitás megteremtése és meghatározása. Konkrétan fel kell mérnünk azt, hogy milyen lehetőségeink vannak. Kik azok, akik hajlandóak lennének ebben az új felállásban támogatni a mezőfalvi futballt, őket meg kell szólítanunk, ügyünk mellé kell állítanunk. Kutatjuk a pályázati lehetőségeket és egyéb forrásokat. Úgy látom, hogy az új elnökség és tagság átérzi a feladat súlyát és ezt magáénak is tekinti. Biztos vagyok abban, hogy mindenki tenni fog azért, hogy sikerrel járjunk. Hiszem, hogy sok kis lépésből tudunk jó dolgokat alkotni.

⚽️ Medosz SE - bb